Alle volwassen honden zijn gesteriliseerd/gecastreerd, gechipt, ingeënt, bij volwassenheid volledig bloedonderzoek op nierfuncties, leverfuncties, algehele bloedwaarden, Leishmania, Erlichiose, Babesiose, Filaria (antigentest), Europees paspoort, hebben Stronghold/Milbemax en/of een Frontline-behandeling gehad. De uitslagen van de testen van de bloedonderzoeken (volledige uitgebreide laboratoriumtesten) worden meegegeven bij adoptie als de honden dit hebben gehad. De puppies hebben dus geen bloedonderzoeken, omdat dit geen zin heeft.

De adoptiebijdrage: 300,- euro.

 +31 (0) 6-55740067 

        info@prozus.nl

      Let op! Er zijn meerdere pagina´s met plaatsbare honden! Gebruik de pijltjes onderaan de pagina om naar de volgende pagina te gaan.

 Gereserveerd wil zeggen: er zijn mensen die kennis gaan maken met de hond

Proefplaatsing wil zeggen: de adoptanten hebben in overleg met ProZUS besloten de hond te willen adopteren

Geplaatst wil zeggen: gedurende de 2 weken van de proefplaatsing............ Mensen blij, ProZUS-hond blij!  

!

Bemiddeling Zora: Die uitstraling belooft mooie dingen!!

!

Naam: Zora 

Geslacht: Teef (gesteriliseerd)

Leeftijd: 10 maanden

Ras: kruising windhond/herder

Achtergrond: geplaatst geweest in een Nederlands gezin en nu in een gastgezin wachtende op een eigen huis. Haar naar een Nederlands asiel brengen was echt geen optie!

 Verblijfplaats: In een Nederlands gastgezin (Houten)

Facebook: klik hier

 

Die blik...... Die blik belooft trouw, plezier en mooie avonturen!

 

De baasgerichtheid van een herder en de kroelkip-aanhankelijkheid en zachtheid van de windhond.... Een fantastische combinatie!

Zora is als pup gevonden en in een gezin geplaatst. Een druk gezin met erg jonge kinderen en veel drukte. Voor Zora is dit geen probleem, het hebben van haar eigen mensenroedel vindt ze juist fantastisch, maar door omstandigheden moest zij helaas weg.

Wat Zora nodig heeft is een leuk gezin waarin ze nog veel kan leren. Ze zoekt uitdagingen in het ballen gooien, behendigheid of gehoorzaamheid. En haar rust vindt ze in het lekker krielen met je, want ze is super sociaal, zonder angsten.

Deze mooie dame kan bij kinderen, andere honden en katten. Ze kan alleen thuis zijn, is zindelijk en autorijden is ook geen probleem.
Kunt u haar dit bieden? Dan heeft u aan Zora een kanjer van een hond.

Voor meer vragen of een kennismaking met Zora kunt u contact opnemen met:
ProZUS

Klik hier om in contact te komen met ProZUS.

Zo, Jonas is er helemaal klaar voor!!

!

Naam: Jonas 

Geslacht: Reu (gecastreerd)

Leeftijd: 10 maanden (geboren: 10-12-2012)

Ras: kruising Galgo Espanol (28 kg)

Achtergrond: geboren in zeer arm asiel Protectora Animal Parraga in Murcia (Spanje)

 Verblijfplaats: In een Nederlands gastgezin (sinds maandag 7 oktober 2013)

Bijzonderheden: met zus Hailey naar Nederland gekomen

Facebook: klik hier

Klik hier om in contact te komen met ProZUS.

 

Bloedmooi!

 
Hier het verhaal van Jonas:

Hallo wereld,

Mijn naam is Jonas en ik vind mijzelf gewoon de mooiste hond ooit geboren! Ik ben jong, gezond en ben ongeveer 70 centimeter (schofthoogte) hoog, dus aan mij heb je een échte hond! Alleen weet ik nog niet zo goed hoe ik mijzelf hiernaar moet gedragen hoor..... Mijn lange poten, lange staart.... Het is allemaal erg onhandig. Alhoewel mijn gastmama zegt dat ik zélf onhandig ben...... Maar dat het allemaal goed gaat komen en ik meer controle krijg over mijn mooie lichaam met mooie, lange poten. Ach.... In die tussentijd beweeg ik me soms als een malle hond! Dat is alleen maar goed, want ik merk dat andere mensen dan naar me lachen....

Mijn korte leven begon in het asiel in Spanje, samen met mijn zus. Ik ken niets anders, dat was mijn wereld. En hier werd ik nog niet zo lang geleden zomaar weggehaald. Ik was een beetje afwachtend, wat zou er gaan gebeuren? Maar een lieve vrouw fluisterende direct na aankomst in Nederland in mijn oor.... 'Lieverd, je leven gaat beginnen. Het mooie is dat je niets verkeerd hebt aangeleerd. Dus er hoeft je niets afgeleerd te worden, alleen maar de mooie dingen worden aangeleerd'.
Inmiddels weet ik wat mij te gebeuren stond: ik mocht in een gastgezin in Nederland om de wereld te ontdekken! Mijn leven mocht beginnen. En wat is de wereld interessant, zeg! Ik wil overal aan snuffelen, overal aanzitten en alles bekijken. Heel veel dingen vond ik eerst gek en spannend, maar nu vind ik die al bijna allemaal gewoon, zo slim en leerzaam ben ik hoor. Daar heb ik maar een paar dagen de tijd voor nodig gehad. Ik kijk ook niet meer heel raar op als gastmama de tv aanzet of het toilet doortrekt. Wel denk ik nog steeds dat het toilet een grote waterbak is, ondanks dat gastmama zegt van niet...... Flauw hoor.....

Ik leef hier samen met een hele mooie teef waar ik graag mee wil spelen. Zij wil dat niet altijd en dat is best jammer, want ik wil zo graag! Ze pakt wel de hele tijd mijn stokken af, en dan mag ik die niet terug pakken. Prima hoor, dan pak ik wel weer een nieuwe stok! Stokken genoeg, denk ik dan... Dan bouw ik mijn eigen feestje. Daar ben ik ook heel goed in.

Ook leven hier nog andere vierpotige beesten. Katten zijn dat. Die zijn leuk joh! Ik vind ze heel lief, en wil graag met ze spelen. Ik maak dan spelbuigingen. Echt... Ik doe zo mijn best! Gastmama zegt dan dat ik het zo goed doe, maar de ene rent dan weg en de ander gaat grommen. Wat moet ik daar nou mee? Wat is dat voor een raar spel? Kattenspellen zijn saai!

Het enige wat ik nog een beetje eng vind zijn kleine kinderen. Als ik die zie dan word ik oplettend en als ze te dichtbij komen wil ik graag van ze weglopen. Mijn gastmama neemt mij vaak mee naar een plek met heel veel kleine kinderen. Volgens mij wil ze me vertellen dat ze helemaal niet eng zijn, maar daar ben ik nog niet helemaal van overtuigd, hoor..... Daar wil ik eerst nog een paar dagen over nadenken, voordat ik mijzelf overgeef. Immers, een hond zo mooi als ik moet wel enig zelfrespect behouden... En niet alles gelijk maar zo goed doen, dat schept alleen maar verwachtingen. Datzelfde geldt voor mijn behoefte doen, dat doe ik al vanaf dag 1 netjes buiten. Dat is toch normaal?

Verder luister ik al goed naar mijn naam en vind ik het prima als mijn gastmama in een andere ruimte is dan waar ik ben. Ik mag namelijk op de bank slapen, onder een zalig dekentje..... dus mijn zetel heb ik, dat is het belangrijkste. Soms piep ik dan een beetje omdat het leuker is als ze bij me is, maar daarna ga ik lekker slapen hoor. Ook snap ik het prima als mijn gastmama “Nee” zegt, maar soms luister ik gewoon expres niet, haha. Het moet wel leuk blijven en mijn toekomstige baasje moet nog wel iets hebben om zich mee bezig te houden. Anders denken ze dat ik een doetje ben. Maar dat kan toch niet, daar ben ik veel te mooi voor!

Mijn leven is dus ongecompliceerd en erg leuk. Het is 1 grote ontdekkingsreis waar ik nog maar net aan begonnen ben. En daar waar ik het heel erg leuk vindt bij mijn gastouders, zou ik toch graag mijn eigen gezin hebben! Want gastmama zegt dat dat nóg leuker is..... Een nog groter feest. Nou, kom maar op hoor. Want die lieve dame die in mijn oor fluisterende en mijn gastmama zeggen beide dat ik er helemaal klaar voor ben. Nou, ik geloof ze!

Mensen die op zoek zijn naar een open, sociale, ongecompliceerde en bloedmooie hond hebben met Jonas de juiste hond gevonden. Hij is zindelijk, kan met andere honden (groot/klein, teef/reu), katten en oudere kinderen of kinderen met hondenervaring. Autorijden gaat goed, hij trekt niet aan de riem (kan na gewenperiode in veilig gebied los) en goede basis voor alleen zijn is aanwezig (hiermee rustig verder gaan).

Volg Jonas ook via Facebook, meld je aan als vriend van Stichting ProZUS!

Als u een krabbel over Jonas in het gastenboek van ProZUS wilt achterlaten, klik dan hier.

Wat een mooie bouw heeft deze knul! Lekker sterk en fors.

Lekker aan het spelen met een stok. Gezellig!

Onder en boven...... een en al poten en plezier....  

Een echte gezinshond!

Die ogen gaan door merg en been....

!

Naam: Sophie (voorheen Cristal Lana) 

Geslacht: Teef (gesteriliseerd)

Leeftijd: +/- 8 jaar (oudste hond in het oudste asielgedeelte)

Ras: berghond/mastin/herder kruising...... (28 kg)

Achtergrond: geboren in zeer arm asiel Protectora Animal Parraga in Murcia (Spanje)

 Verblijfplaats: In een Nederlands gastgezin

Bijzonderheden: in Nederland goed medisch onderzocht (Medisch rapport met alle testen en onderzoeken worden overgedragen aan nieuwe baasjes)  

Facebook: klik hier

Klik hier om in contact te komen met ProZUS.

 

Die ogen gaan echt door merg en been......

 

Want dit is namelijk haar verhaal:
Mijn gastmama noemt mij Lana. Deze naam kreeg ik van mijn gastmama, toen ze mij begin oktober van dit jaar zag. Deze lieve vrouw dacht direct aan een grote bol... Een witte wol. Ik kom namelijk uit Spanje, hier ben ik gered door een dame. Ik zat ergens in een verlaten bos, vastgebonden aan een boom. Zonder eten en drinken. Toen had ik al hele diepe wonden in mijn nek en was ik zwaar verwaarloosd. In Spanje kreeg ik de naam Cristal, omdat ik zo mooi van karakter ben en vroeger zo ontzettend mooi. Maar deze naam past niet meer bij mij, zegt mijn gastmama. Daarom Lana. En hier ben ik blij om, want ik mag nu voor het eerst van mijn leven echt gaan leven.

Want ik ben een week geleden door een Nederlandse dame uit Spanje weggehaald. Zij zag mijn zachte, kwetsbare ogen en fluisterde in mijn oren..... Ik ga jou een leven geven, jouw jaren van ellende zijn niet voor niets geweest. Ik gun jou nog een mooie tijd! En toen zat ik opeens in een gastgezin, in Nederland.

En nu ben ik dus hier, vanuit Spanje heb ik de reis naar Nederland gemaakt. En dat is wennen hoor, ik ben niet meer de jongste. Ik ben rond de 10 jaar, dus zo'n reis, daar moest ik even van bijkomen..... Er lag een dik groot matras voor mij klaar, wat een raar ding zeg. Ik kende dat niet, ik lig namelijk al 10 jaar op de harde grond. Maar voor mijn zere botjes is zo'n matras wel erg lekker, zeg iedereen nu. Ik plofte erop neer, om in een diepe slaap weg te zakken. Het Hollandse eten smaakt mij ook wel, 2x per dag een bak speciale oma brokjes met blikvoer erdoor heen, ja daar sta ik wel voor op. Gezellig naast mijn gastmama liggen en genietend om mij heen kijken.... En de lieve kinderen in mijn hok, die aaien me zo zacht. Dat ben ik niet gewend. Ik vind alles gewoon leuk en nieuw. Als ik maar de tijd krijg om te wennen en mijn plekje te vinden. Daarin heb ik een baasje nodig die me daarin helpt en me vertelt.... Dat het goed komt!

Ik zit nu in een lief gezin met vier kinderen, andere hondjes en nog 2 vreemde mauwende viervoeters. Achter het hek lopen ook nog eens tokkende 2 beners, daar mag ik helaas niet naar toe. Ik geniet nu van het herfstzonnetje, al liggend onder de rozenstruik. Dit is erg goed vertoeven hoor! Je graaft eerst een kuiltje waar je gat in past en dan plof je neer. Ja, ik heb het best goed voor elkaar hier. Mijn leven is erg veranderd. Ik wist niet dat het leven zo mooi kon zijn. Maar mijn gastmama zegt, het wordt nog veel beter. Ohhhh..... wat bedoelt ze daarmee... Ze zegt dat ze op zoek gaan naar een eigen plekje voor mij, een speciaal plekje waar ik echt oma kan zijn. Waar ik lekker mijn gang kan gaan, naar binnen en naar buiten kan lopen, in het zonnetje kan liggen of warm binnen bij de kachel. Wandelingen begrijp ik niet..... voor mij is een ruime tuin of een afgeschermd erf al voldoende. Dat is voor mij al hemels... Een plekje waar ze respect voor mij hebben, wat is dat voor gek woord... Respect, dat ken ik niet. Waar ik vandaan kwam was ik niemand, ik lag alleen maar jaar in jaar uit aan een ijzeren zware ketting en daarna met honderden andere honden in een asiel.

Ze zegt ook dat ik speciaal ben, een echte oma! Oma zijn.... Is dat positief? Ja, oma's zijn leuk, zegt ze. Voor oma's moet je zorgen en alleen maar van houden. Oma's hoeven niks meer, oma's mogen doen wat ze willen, omdat ze al een heel leven hebben gehad. Een oma is dus speciaal! Ben ik dan toch speciaal, wat ze steeds zegt.... Ik ga erin geloven, ja ik ben speciaal!

Heeft u deze speciale plek in uw hart voor deze speciale hond? Dan heeft u ook een plek in uw huis. Dat weten wij dan zeker.
Zal het voor lang zijn, voor kort? Wij weten het niet, Lana weet het niet. Wat wij wel weten is dat wij met elkaar haar leven zin hebben gegeven. Lana heef al die jaren niet voor niets in een van de armste asielen in Zuid Spanje gezeten. Zij mag nu respectvol genieten van haar oude dag.
Met deze dame moeten we niet mee gaan zeulen. Wij merken dat ze veel energie krijgt en lichtjes in haar ogen krijgt.... Dat is het belangrijkste!

Hierbij een aantal filmpjes van Christal in Spanje, waaronder met katten:
http://www.youtube.com/watch?v=kbSYbhmc13E
http://www.youtube.com/watch?v=tfILRz_Zyao
http://www.youtube.com/watch?v=tfILRz_Zyao

Daarom, door de blik in de ogen van deze mooie dame..... En door de persoonlijke keuring van Sophie door Miranda van Blitterswijk gelooft Stichting ProZUS in het feit dat er mensen zijn die haar zien en zeggen... Ze is van mij!!!

Daarom, mensen..... Wie wil haar een mooie rustige oude dag geven??? 
 

Volg het leven van Sophie op Facebook, meld je aan als vriend van Stichting ProZUS!

Als u een krabbel over Sophie in het gastenboek van ProZUS wilt achterlaten, klik dan hier.

Zo kwam Sophie jaren geleden aan in het asiel in Spanje... nadat zij met grote wonden in haar nek, zonder eten en drinken, vastgebonden aan een boom in het bos was gevonden.

 

En nu ligt ze zo...... te wachten op haar eigen mandje! Tot die tijd is het maar de bank.....

 

Sophie, nu genietend van het goede leven bij het gastgezin

Super sociaal en een echte gezinshond

!

Naam: Hailey

Geslacht: teefje (gesteriliseerd)

Leeftijd: 10 maanden (geboren: 10-12-2012)

Ras: kruising Galgo Espanol (52 cm hoog, 17 kg)

Achtergrond: geboren in zeer arm asiel Protectora Animal Parraga in Murcia (Spanje)

 Verblijfplaats: In een Nederlands gastgezin (Almere)

Bijzonderheden: samen met broer Jonas naar Nederland gekomen

Facebook: klik hier

Klik hier om in contact te komen met ProZUS.

 

Super sociale en pikzwarte schoonheid!

Filmpje:http://www.youtube.com/watch?v=dZrD3qn4m04&feature=youtu.be

Hailey is de schitterende mooie zus van Jonas. Zus en broer zijn in het asiel geboren. Nu is het echt tijd dat ze daar weg moeten, ze hebben recht op een leven. Stichting ProZUS werd door het asiel benaderd dat deze 2 schoonheden daar zitten. Kortom, wij zijn direct aan de slag gegaan en hebben aangegeven: ze moeten samen weg. Tegelijkertijd. Zodoende zitten ze nu beide in Nederland, apart in een ander gastgezin. En het het gaat super!


Hailey is een kruising met een lief en sociaal karakter. Mensen geen enkel probleem, niet voor mannen, vrouwen of kinderen. Ze vindt alles gewoon super gezellig en ze kan niet wachten totdat haar leven begint..... Andere honden ook geen probleem, ze vindt alle honden super. Het voordeel aan zo'n leven (hoe onterecht en zielig ook) is dat broer en zus niets verkeerds hebben aangeleerd en geen trauma's hebben. Als baasje heb je dus een vrije, open hond die elke dag dankbaar in het leven staat en zo graag echt alles voor je wil doen! Een ideale gezinshond dus waar je als baasje nog heel lang van kan genieten.

Hailey zit in een gezin met jonge kinderen, andere honden en katten. Ze is zindelijk (alleen aan de riem haar behoefte doen is nog een beetje spannend, want er is zoveel te ruiken en te zien...., dat de tuin fijner is).

Aan de riem lopen gaat goed. Ja, ze is jong en het leven is net begonnen voor haar ja. ze is een echte clown en met haar zul je je echt niet gaan vervelen hoor. Je loopt de hele tidj met een lach op je gezicht, als je haar ziet. Want ze ziet alles als iets positiefs, elke dag is ze dankbaar en ze kan van alles een groot feest maken. Zalig!

Ze is zeer goed te corrigeren, ze heeft een zacht karakter en daarom zoeken wij ook een huishouden waarbij humor, grote avonturen en veel liefde voor elkaar centraal staat.

Ben u dat, herkent u zichzelf hierin.... neem dan contact met ons op, dan kunt u kennismaken met deze schitterende hond.

Hallo daar!!

Mooie Hailey.....

Volg Hailey ook via Facebook, meld je aan als vriend van Stichting ProZUS!

Als u een krabbel over Hailey in het gastenboek van ProZUS wilt achterlaten, klik dan hier.

Broer Yuki

!

Naam: Yuki 

Geslacht: Reu (gecastreerd)

Leeftijd: +/- 6 maanden

Ras: Galgo Espanol 

Achtergrond: geboren in zeer arm asiel Protectora Animal Parraga in Murcia (Spanje)

 Verblijfplaats: Nog in Spanje, komt eind oktober aan in Nederland

Facebook: klik hier

Klik hier om in contact te komen met ProZUS.

 

Zucht....... jong, mooi en zeer sociaal..... en ze komen eind oktober aan in Nederland.....

Dit is Yuki (Yuki is de gestroomde, 58 cm en 20 kg. Broer van Ocha. Deze 2 broers (kruising Galgo, ongeveer 6 maanden, sociaal/rustig/goed met kinderen) zitten in Cordoba en wij wilden absoluut dat jullie kennis met ze maken.

Hun moeder heeft op straat deze 2 schoonheden gebaard, samen met nog drie broers en zussen. Helaas..... Mama was op een dag spoorloos... Toen zijn de pups van straat gehaald.

En nu komen ze naar Nederland en zijn ze ter adoptie beschikbaar. Los van elkaar zijn ze plaatsbaar.

Miranda van Blitterswijk, bedankt voor het zijn van de ogen en oren van honden in nood in Spanje!!

Volg Yuki ook via Facebook, meld je aan als vriend van Stichting ProZUS!

Als u een krabbel over Yuki in het gastenboek van ProZUS wilt achterlaten, klik dan hier.

Een fantastische hond!

Violetta, in Spanje in gast

!

Via een vrijwilligster en vriendin van ProZUS die in Spanje woont en Violetta in gast heeft

Naam: Violetta

Geslacht: Teefje (gesteriliseerd)

Leeftijd: volwassen (ongeveer 2 jaar)

Ras: klein Westmünster hondje

Verblijfplaats: In een gastgezin in Spanje

Bijzonderheden: alle bloedonderzoeken perfect!

Facebook: klik hier

 

Dat koppie van der.....


Onderstaande beschrijving komt van haar gastmama:


Violetta is ongeveer 2 jaar. Ze komt uit het asiel in Cuenca en ik heb haar in huis genomen sinds enige tijd, hierdoor kan ik haar goed beschrijven qua karakter.

In de tuin speelt ze graag met de andere honden, jaagt ze op insectjes en gaat ze vogels achterna (die ze nooit kan pakken). In huis komt ze opgekrolt lekker naast je liggen, ze heeft een heel warm lichaampje en kruipt dan tegen je aan, ze is heel rustig in huis, absoluut geen nervositeit.
Doordat ik goed eten heb gegeven na het verblijf in het asiel glimt ze nu helemaal. Een volledige bloedanalyse heeft aangegeven dat ze kerngezond is. Geen Leishmania en geen Filaria.

Met andere honden: zeer sociaal. Ze wil spelen, wil ze leren kennen..... op straat aan de lijn wil ze wel eens blaffen naar andere hond, maar dit is puur omdat ze de aandacht wil van de andere hond, toont geen enkele agressie en is zeer stabiel, weet de taal van de honden als geen ander (misschien juist omdat ze niet vermenselijkt is).

Met mensen: heel lief, zeer intelligente hond die veel kan leren, ik doe spelletjes als het verstoppen met hondensnoepjes in de tuin waardoor ze toch een beetje haar instincten kan uiten, met haar speurdersneus vind ze bijna alle snoepjes. Ook bij kleine kinderen is zij geen enkel probleem, zij snuffelt aan ze.

Omgeving: een familie of iemand met fijne tuin en wellicht andere honden, die geen katten of vogels in kooien heeft (:
Die graag met haar wandelt of rent, aan de fiets, want ook al is ze redelijk klein van maat, eenmaal in de buitenwereld heeft ze veel energie.

Een filmpje van deze mooie meid:

http://www.youtube.com/watch?v=B4DhHIFuQTw&feature=youtu.be

Een definitief huisje, betekent dat ik weer een andere hond kan helpen..

Vele groetjes
Miranda Van Blitterswijk
www.arcoairis.com

Die zachte ogen......

Broer Ocha

!

Naam: Ocha 

Geslacht: Reu (gecastreerd)

Leeftijd: +/- 6 maanden

Ras: Galog Espanol

Achtergrond: geboren in zeer arm asiel Protectora Animal Parraga in Murcia (Spanje)

 Verblijfplaats: nog in Spanje, komt eind opktober aan in Nederland

Facebook: klik hier

Klik hier om in contact te komen met ProZUS.

 

Zucht....... jong, mooi en zeer sociaal..... en ze komen eind oktober aan in Nederland.....

 

Dit is Ocha (de gestroomde, 54 cm en 16 kg. Hij is de broer van Yuki. Deze 2 broers (kruising Galgo, ongeveer 6 maanden, sociaal/rustig/goed met kinderen) zitten in Cordoba en wij wilden absoluut dat jullie kennis met ze maken.

Hun moeder heeft op straat deze 2 schoonheden gebaard, samen met nog drie broers en zussen. Helaas..... Mama was op een dag spoorloos... Toen zijn de pups van straat gehaald.

En nu komen ze naar Nederland en zijn ze ter adoptie beschikbaar. Los van elkaar zijn ze plaatsbaar.

Miranda van Blitterswijk, bedankt voor het zijn van de ogen en oren van honden in nood in Spanje!!

Hun moeder heeft op straat deze 2 schoonheden gebaard, samen met nog drie broers en zussen. Helaas..... Mama was op een dag spoorloos... Toen zijn de pups van straat gehaald. 

 

Volg Ocha ook via Facebook, meld je aan als vriend van Stichting ProZUS!

Als u een krabbel over Ocha in het gastenboek van ProZUS wilt achterlaten, klik dan hier.