Een hond adopteren via ProZUS geeft aan dat ú bewust bezig bent met de adoptie van een hond en dat wij weten wat we doen! ProZUS heeft een adoptieprocedure opgesteld voor de adoptie tussen mensen en spaanse honden.

Deze adoptieprocedure is opgesteld om het welzijn van de dieren zo goed mogelijk te waarborgen. Daarnaast biedt de adoptieprocedure voor de nieuwe baasjes een duidelijke ondersteuning bij de adoptie en nazorg ná plaatsing van de hond.

Een hond adopteren via ProZUS geeft aan dat ú bewust bezig bent met de adoptie van een hond en dat wij weten wat we doen!

ProZUS heeft een adoptieprocedure opgesteld voor de adoptie tussen mensen en Spaanse honden.

Deze adoptieprocedure is opgesteld om het welzijn van de dieren zo goed mogelijk te waarborgen. Daarnaast biedt de adoptieprocedure voor de nieuwe baasjes een duidelijke ondersteuning bij de adoptie en nazorg ná plaatsing van de hond.  

De honden van ProZUS zijn:

Altijd door Natasja van Dam zelf in Spanje geselecteerd en onder toeziend oog van ProZUS naar Nederland gebracht.

Gevaccineerd volgens Europese wetgeving (brede cocktail-inenting zoals tegen de hondenziekte en Rabiës-inenting),  

         gechipt, medisch onderzocht door de dierenarts vlak voor vertrek naar Nederland, in het bezit van een Europees paspoort, 

         gesteriliseerd/gecastreerd (bij volwassenheid of medische gezondheid), behandeld met Stronghold (teken, vlooien, wormen

         en parasieten), Frontline, Melbemax (mogelijke hartwormlarven bij puppies).

Getest op alle Mediterrane ziektes in een Spaans erkend laboratorium. Geen snaptest! 

         Zie voor meer informatie onder Mediterrane ziektes elders op deze site.

Op hun gedrag onderzocht middels testen en trainingen.

 

Zo gaat ProZUS te werk: 

 

U heeft persoonlijk contact met ProZUS voor advies en begeleiding.  

U heeft persoonlijk contact met het gastgezin waar de hond verblijft zodat u informatie krijgt over de hond. 

Maken van een afspraak bij het gastgezin waar de hond verblijft en kennismaken met de hond. U krijgt gelegenheid om met

        de hond te wandelen en de hond te observeren in het gastgezin. U kunt uw eigen hond meenemen en uw kinderen, indien

        gewenst en aanwezig.

Afhankelijk van uw gevoel en persoonlijke wensen wordt verder bekeken hoe de adoptie verder tot stand kan komen (nog een

         afspraak inplannen/een proefplaatsing/definitieve palatsing).

Maken van vervolgstappen waarbij centraal staat wat het beste voor u, het gastgezin, ProZUS en uiteraard de hond aanvoelt.

         De honden worden geplaatst middels een dierenbeschermingscontract en bedongen wordt dat de honden nooit mogen

         worden doorverkocht, weggegeven of verhandeld. 

Als u een Spaanse hond bij ProZUS adopteert kunt u rekenen op:

Een volledige geteste en medisch onderzochte hond, waarbij u de medische papieren van de bloedtesten meekrijgt. Een hond, elk ras, die door Natasja van Dam zelf is geselecteerd in Spanje.

Persoonlijke aandacht en rust om tot een mogelijke adoptie te komen.

Tijd en ruimte om kennis te maken met de hond in een gastgezin.

De hond wordt uw eigendom.

 

ProZUS adviseert en begeleidt u in het nauwkeurig selecteren van uw toekomstige Spaanse hond.
Dit kan een Galgo Espanol zijn of een andere hond. Ongeacht welk ras uw voorkeur heeft, ProZUS ondersteunt u hierin en in nauw contact met ProZUS wordt bekeken met welke hond u kennis wilt maken. U bepaalt hierin zelf het tempo. Aangezien de plaatsbare honden in een gastgezin zitten heeft u alle tijd om een bewuste keuze te maken of dit echt uw nieuwe maatje wordt. Dat is de kracht van ProZUS: de honden worden altijd door Natasja van Dam in Spanje geselecteerd en na aankomst verblijven de honden in een Nederlands gastgezin. Hier kunnen zij lekker bijkomen en in alle veiligheid en liefde wachten op hun eigen baasje(s). 

De adoptieprocedure is niet standaard. Dat kan ook niet! Het belang van de hond staat centraal en de rest is sterk afhankelijk van uw persoonlijke wensen, de desbetreffende hond en de mogelijkheden. Het plaatsen van de honden in gastgezinnen geeft zo ontzettend veel ruimte en rust. Niet alleen voor de hond, maar ook voor de adoptanten zodat zij in alle rust en ruimte een goede keuze kunnen maken.

ProZUS waarborgt op deze manier de kwaliteit in de adoptie. Dat gaat voor alles. Het uitgangspunt is dat alleen honden (of anders indien dit een uitdrukkelijk verzoek van adoptanten is) naar Nederland  komen die in een doorsnee Nederlands gezin goed te plaatsen zijn. Gesocialiseerde, vriendelijke en gezonde honden dus! 

Waarom een adoptiebijdrage van € 300,- normaal is en getuigt van een goede keuze

De adoptiebijdrage voor een Spaanse hond via ProZUS bedraagt daarom € 300,-. Dit garandeert dat u een hond adopteert waarbij alle mogelijke (medische) handelingen zijn verricht zodat u niet voor dierenartskosten komt te staan vlak na de adoptie of verdriet krijgt na adoptie van uw hond. ProZUS waarborgt kwaliteit, ook in de honden!

In deze adoptiebijdrage zit de financiele tegemoetkoming van 150,- per hond aan het asiel in Spanje voor alle medische kosten, de verblijfskosten en algemene verzorgkosten van de hond gedurende de tijd dat de hond daar in het asiel is geweest of in een Spaans gastgezin.

Daarnaast zit in dit bedrag verrekend de kosten voor: transport (vliegtuig), huur busje in Spanje, verblijf in Spanje (1 overnachting), de dierenarts in Spanje (overige medische behandelingen of extra wenselijke onderzoeken, chippen, algeheel onderzoek, Europees paspoort), kosten voor het verblijf van de honden in Nederlandse gastgezinnen (voer, dierenartskosten, hondenmanden, kleden, riemen, kleden), administratie (verbruik papier en inkt voor de printer, telefoon, internetbetalingen, etc), benzineverbruik in Nederland. Uiteraard kan dit niet allemaal van die € 300,- worden betaald. Daarom heeft ProZUS behoefte aan sponsors. 

Klik hier om in contact te komen met ProZUS.