Een goede samenwerking met de juiste Galgo-organisaties

in Spanje is essentieel! 

 

Al jarenlang werkt ProZUS samen met verschillende Galgo-organisaties in Spanje, zoals het dierenopvangcentrum Defensa dels Animals d'Osona in Vic of andere Galgo shelters. De Galgo's die door ProZUS worden geselecteerd zijn altijd zelf nagekeken en medisch onderzoekt en hebben een bloedonderzoek ondergaan.

Zodoende hoeft ProZUS zich hier niet meer om te bekommeren en kan zich bezig houden met de juiste selectie van de honden. De Galgo's kunnen ook van het andere komen. 

De Galgo's die uiteidelijk door ProZUS worden geselecteerd kunnen uit heel Spanje komen. De honden komen meestal uit een dodingscentrum en worden op het nippertje gered van de dood. De beheerders van deze dodingscentra weten dat er internationale Galgo-reddingsorganisaties zijn die zich inzetten voor het leven van de Galgo in Spanje.

Zij benaderen dan ook geregeld deze organisaties om door te geven dat er weer een aantal Galgo's op de lijst staan om te worden afgemaakt. Als er plek is voor ze ......... dan worden ze daar weggehaald. Vaak zijn het ook Galgo's die op straat worden gevonden en midden in de nacht bijvoorbeeld worden gered.  

 ProZUS laat ze door dierenartsen in Spanje onderzoeken, ze testen en daarna worden ze óf in een Spaans gastgezin ondergebracht of ze gaan naar een dierenopvangcentrum. Dit is dan dus nog steeds een tijdelijke noodsituatie. Echter, de noodklok die tikt is dan niet meer aanwezig voor deze warmbloedige kanjers. ProZUS is een organisatie in Spanje die veelal de Galgo's weet te redden uit echte schrijnende noodsituaties waar het leven van de Galgo's vaak echt op de dag van afhangt.

Eenmaal in Spanje maakt ProZUS weer kennis met ''oude'' bekende Galgo's en nieuwe kanjers. En dan begint voor ProZUS de selectie weer opnieuw....... waarin altijd rekening wordt gehouden met de gastgezinnen. Omdat ProZUS met zeer ervaren gastgezinnen werkt in Nederland waar de honden eerst rustig worden ondergebracht, is dit  erg belangrijk. Van daaruit worden ze dan geplaatst.

De geselecteerde Galgo's dienen dan wel in een gastgezin te passen. Dat is het uitgangspunt: gesocialiseerde honden die in staat zijn (op hun eigen tempo dan wel) om zich te herstellen en aan te passen in een dagelijkse situatie en/of omgeving. Dat is het kader waarbinnen ProZUS de selectie maakt. Omdat ProZUS altijd met dezelfde organsiatie werkt is alles vertrouwd en zijn er geen verrassingen meer. Dus alle aandacht kan naar de honden gaan.

En ach... wie deGalgo kent weet dat dit puur genot is! Een puur genieten om met deze kanjers aan de slag te gaan en te weten dat zij geluk hebben. Dat zij een naam gaan krijgen en een eigen mandje. Vaak voor het eerst van hun leven. 

Zodra een Galgo wordt geselecteerd en mee mag naar Nederland wordt bij de beschrijving van de hond op deze site vermeld waar de hond vandaan komt, wat er met hem is gebeurd in Spanje en wordt getracht om precies aan te geven wat ProZUS weet van de hond. Echter, vaak begint het ''leven'' van die Galgo pas op het moment dat hij ergens wordt gevonden of straat of zichtbaar wordt tussen al die andere honden in een dodingscentrum. Vaak is dat het begin van het echte leven van de Galgo!

 

Klik hier om een reactie te plaatsen in het gastenboek van ProZUS.