Regio Nazorgconsulenten

 

Zodra een ProZUS-hond is geplaatst worden de adoptanten benaderd door de Nazorgconsulente. Welke Nazorgconsultente dit is, is afhankelijk van de regio waar zij in wonen. De Nazorgconsultent houdt contact met de adoptanten, adviseert bij vragen en draagt zorg voor een goede nazorg, zowel voor de adoptant als voor de hond. Tevens organiseert de Nazorgconsulenten wandelingen of andere dingen en houdt de adoptant in haar regio op de hoogte van zaken die belangrijk zijn.

Tot nu toe heeft Natasja van Dam de nazorg voor haar rekening genomen. Dit is nu gewoon niet meer te doen. Zeker nu ook de nadruk komt te liggen op het ondersteunen van D.A.R. in Spanje.

De volgende Regio Nazorgconsulenten zetten zich in voor adoptant en hond van ProZUS: 

Regio Drenthe

Nazorgconsultente Arja Velds

Arja stelt zichzelf voor:

Mijn naam is Arja Velds, 52 jaar, geboren Rotterdammer en 8 jaar geleden met man, drie dochters en mijn dierenkinders naar mooi Drenthe verhuisd.

De laatste paar jaar in Rotterdam was ik hulpje bij verschillende dierenartspraktijken. Geen opleiding voor gehad hoor, maar ingerold. Het nadeel van dit werk vond ik dat ik er niet vrolijker op werd. Ziek zijn, pijn, verdriet, die dingen doen me zwaar wegen.

Een noodoproep op internet, een waslijst met fotootjes van galgo's, allemaal gered van een gruwelplek, deed me besluiten om de sprong te wagen. Laat maar komen! Maar welke? Ik besloot te wachten….op de hond die overbleef….. die niet gekozen werd. Maar er bleven er zoveel over en ik moest kiezen. Kon ik ze maar allemaal………

En zo kwam mijn eerste galgo meisje de hondenroedel hier versterken. Ze had geen naam maar een nummer, NUMMER 193.

Een beter besluit had ik niet kunnen nemen! Hoe mooi en dankbaar!

Een lichtje zien verschijnen in doffe ogen….

Een staartje voorzichtig zien kwispelen…….

En na een tijdje HET VERTROUWEN, BLIND VERTROUWEN!

In één woord GEWELDIG!

Na een half jaar kwam galgo nummer 2. Met naam! Dit hondje had al bij verschillende stichtingen gezeten, kwam maar niet aan een mandje en was via Duitsland in Nederland terecht gekomen.

Kom maar meisje! Kom maar hierheen!! En zo gebeurde….

In 2008 kwam mijn eerste gasthondje van Natasja hier. Spannend! Zou me dat wel lukken?

Het mee mogen maken van die eerste kennismakingen met een “normaal” leven zijn zo bijzonder! En dan weer afstand kunnen doen?? Het is me gelukt maar met veel verdriet.

Mn volgende hondje dat hier te gast was kon door omstandigheden niet geplaatst worden, dit heeft bij elkaar een jaar geduurd. En toen ze er helemaal klaar voor was….. kon ik geen afstand meer van haar doen. Het zij zo………

Op het ogenblik hebben we 4 honden. Dat is mooi, kan ik er in iedere hand 2 vasthouden als het moet. Was ik maar een inktvis…..

De nazorg gaan doen voor regio Drenthe? JA HOOR, KOM MAAR OP!

Lieve groet,

Arja en CO!

0599-662433 of mobiel 06-24273321 
 
 

 j.s.velds@kpnplanet.nl  

 

Regio Groningen

Nazorgconsultente Tineke Schriek

Tineke stelt zichzelf voor:

Ik heb twee jaar geleden voor, tijdens en na het adopteren van Jip enorm veel gehad aan de gesprekken met Natasja. Niet alleen kon ik al mijn vragen kwijt, maar er was ook veel begrip voor mijn twijfel, ik rouwde namelijk nog steeds om het verlies van mijn eerste hondje. Het adopteren werd gemakkelijker door deze gesprekken, ook omdat ik voelde dat ik deel van een groep ging uitmaken, een groep mensen die bij hun keuze voor een hond dachten aan de honden die echt dringend een thuis zochten, de minder gelukkigen maar zeker zo lieve honden uit het buitenland.  Nu ik deel ben geworden van deze grote "hondenfamilie" had ik de behoefte om meer te doen, vandaar dat ik gastgezin ben geworden.  En dat was een heel goede beslissing. Wat leuk om te doen, wat fijn om een hond weer hond te zien worden. Ik blij, Jip blij, onze gast (en nu familielid Davo) blij. Kortom, iedere keer dat ik iets onderneem om het leven van een Spaanse hond aangenamer te maken word ik zelf gelukkiger. De stap om nog wat actiever te worden, nu als Nazorgconsulente voor ProZUS was daarom een kleine.

Tineke

 0597614607 of mobiel 06-40429615

   hemelpoort@online.nl

 

Regio Midden Nederland (Utrecht, Gelderland en Overijssel)
 

Nazorgconsulente Ira Stam

Ira stelt zichzelf voor:

Even voorstellen…………..

Ik ben Ira Stam, 46 jaar, geboren in Rotterdam en begin 2010 verhuisd van de drukke Randstad naar het mooie platteland van Drenthe.

Naast verschillende bestuursfuncties in landelijke organisaties, ben ik op dit moment bezig met de dagopleiding Honden- en Kattenbesluit in Barneveld. Dit een wettelijk, verplichte vakbekwaamheidsopleiding voor bijvoorbeeld asielbeheerder en dierenpensionhouder. Na het behalen van mijn diploma wil ik mijn eigen dierenpension starten.

Een paar jaar geleden kwam ik via een vriendin voor het eerst in contact met Spaanse honden (en adoptieverenigingen). Het klinkt misschien bekend, maar toen ik voor het eerst in de ogen keek van haar podenco en galgo, was ik op slag verliefd.

Sinds november 2008 ben ik de gelukkige bazin van galga Miëdosa, roepnaam Dosa. Volgens mijn vorige (Spaanse) dierenarts betekent miëdosa: de bangerik. En bang en onzeker was ze. Ik heb Dosa geadopteerd via Prozus en ik geniet iedere dag van haar. Het is geweldig te zien hoe een angstig en onzeker hondje is gegroeid naar een stabiele en blije hond. En die groei gaat nog dagelijks door.

Dosa woont samen met vier katten en drie kippen. Maak kennis met de cats op http://www.catsandgifts.com

Al vanaf mijn kinderjaren heb ik een grote liefde voor de natuur en voor dieren. Ik ervaar als mens een grote verantwoordelijkheid voor deze prachtige schepping. Dieren lijden door toedoen van de mens. Vanuit die levenshouding wil ik mij inzetten voor het geweldige werk dat Prozus doet. In je eentje bereik je niets, maar ik geloof dat we met elkaar het verschil kunnen blijven maken.

Ira Stam

 mobiel 06-20369928 (hele dag tot 21.30 uur)

   irastam@hetnet.nl

 

Regio Limburg en Brabant
 

Nazorgconsultente ? (nog mee bezig)

Tot die tijd onder de hoede van Natasja van Dam.

 
Regio Noord Nederland, Zuid Nederland en Zeeland
 
Nazorgconsulente Natasja van Dam 
 
Omdat ik me niets leukers kan voorstellen om de honden die ik heb meegemaakt én gevoeld in Spanje........ na hun plaatsing, nadat ze hun eigen meer dan verdiende Gouden Mandje hebben gekregen............ te blijven zien!
 
Natasja
 
mobiel 06-55740067
 
 

 natasjavandam@zonnet.nl

  

Regio België
 

Nazorgconsultente ? (nog mee bezig)

Tot die tijd onder de hoede van Natasja van Dam