5 Voedingstips om je te helpen gezonder te worden

Ben je klaar om je gezondheid een kickstart te geven? Deze vijf voedingstips helpen je op weg naar een goede gezondheid.

  1. Onbewerkte voedingsmiddelen zijn beter. Kies hele voedingsmiddelen als u gezonder wilt eten.
    Khalilah Johnson is een geregistreerd diëtist voedingsdeskundige in het Piedmont Fayette Hospital. “Als het moeilijk te lezen is, eet dan niet.” Voedingsmiddelen met veel chemicaliën en conserveermiddelen hebben vaak lange lijsten met ingrediënten die moeilijk uit te spreken zijn.
    Consumeer volle granen, eet veel fruit en groenten en zoek naar manieren om slechte keuzes te vervangen door betere.
  2. Gezonde darmen zijn gelukkige. Probiotica zijn gunstig voor de spijsvertering. Ze kunnen ook helpen om een gezonde balans van bacteriën in je maag te behouden.
    Je darmen zijn de thuisbasis van een groot deel van je immuunsysteem, dus het is essentieel om het gezond te houden.
    Probiotica zijn te vinden in yoghurt, miso en zuurkool, zuurdesem, kimchi, miso en donkere chocolade.
  3. Suikerhoudende dranken moeten worden vermeden. Zoete thee, frisdrank en sportdranken kunnen allemaal bijdragen aan uw dieet met te veel suiker, calorieën of zout. Vruchtensap levert niet de voedingsstoffen of vezels die je nodig hebt.
    Ting Deng, een geregistreerde diëtist en voedingsdeskundige in het Fayette-ziekenhuis in Piemonte, zegt dat water de beste optie is. “Water bevat geen calorieën, geen suiker en geen chemicaliën. Water kan je ook helpen om je voller te voelen en je organen helpen goed te functioneren.
    Acht acht-ounce glazen water moeten per dag worden geconsumeerd.
  4. Geniet van de hele regenboog. Om het fris en spannend te houden, eet je verschillende fruitgroenten, en vooral die van verschillende kleuren. Je hoeft geen fruit op je bord te leggen als je daar niet van houdt. Probeer ze in plaats daarvan toe te voegen aan ijs, yoghurt of smoothies. Je kunt groenten roosteren of in een beetje dressing dippen voor extra smaak.
  5. Het is beter om minder te zijn dan je bent. Amerikanen die proberen af te vallen, staan voor een van hun grootste uitdagingen: portiegrootte. Reserveer altijd de helft van je maaltijd als je uit eten gaat. Hierdoor kunt u morgen lunchen of dineren en zult u niet te veel eten.

Gebruik een kleiner bord als je thuis eet. Verdeel uw container en plaats groenten en fruit op de helft ervan. De andere helft kan worden gebruikt voor volle granen en eiwitten.
Houd een logboek bij van uw maaltijden. Het is gemakkelijker om betere keuzes te maken als u uw calorie-inname kent.